От Патриотичния фронт предлагат мерки за стимулиране на раждаемостта

По този повод в деловодството на НС са внесли предложение за промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица

28.11.2014 | 15:55 Редактор: Мариета Иванова
От Патриотичния фронт предлагат мерки за стимулиране на раждаемостта

Стимули за семейства с  непълнолетни деца предлагат от Патриотичния фронт, които да бъдат осъществени чрез промени в  Закона за данъците върху доходите на физическите лица. Проектът за промени в Закона са внесени в деловодството на НС.

Предложението е за въвеждане на данъчни облекчения от прогресивен характер за всеки изряден данъкоплатец, отглеждащ непълнолетни деца, уточняват от Патриотичния фронт в съобщение до медиите.

Целта е  да има мярка, която да стимулира раждаемостта у нас и да е в подкрепа на семействата, които отглеждат децата си без държавна помощ, а в същото време внасят осигуровки и плащат налози, посочват от ПФ.

Ефектът за семейния бюджет според техните изчисления от прилагането на мярката ще се равнява на 20 лв. месечно за първо и второ дете, а подкрепата за трето и следващо ще е с намаляваща интензивност.

От 2009 г. досега раждаемостта в България е все по-малка - средно с около 5000 бебета на година, аргументират се вносителите на проекта.