Посланиците на ЕС подкрепят запазването на санкциите срещу Русия

Отношенията между Русия и Запада се влошиха заради конфликта в Украйна

30.09.2014 | 15:30 Редактор: Мариета Иванова
Посланиците на ЕС подкрепят запазването на санкциите срещу Русия

Посланиците на Европейския съюз подкрепят запазването на приетите на един  по-ранен етап санкции срещу Русия, съобщиха Reuters и РИА- Новости. Посланиците обсъдили ситуацията в Украйна във връзка с изпълнението на споразумението за прекратяване на огъня между киевските власти и опълченците от Донбас. Въпросът за отмяна на санкциите дори не е бил  повдиган с оглед на настоящата ситуация, коментира един от чиновниците.

Отношенията между Русия и Запада се влошиха заради конфликта в Украйна, припомня РИА- Новости. В края на юли ЕС и САЩ въведоха санкции срещу цели сектори в руската икономика, в това число банковия и енергийния. В отговор Русия ограничи вноса на редица селскостопански стоки от страни, наложили на свой ред санкции срещу Москва, като САЩ, държавите от ЕС, Канада, Австралия и Норвегия. Преди това бяха наложени санкции срещу редица бизнесмени и близки до Кремъл лица.

САЩ и ЕС не признават присъединяването на Крим към Русия и обвиняват Москва за намеса в делата на Украйна. Русия на свой ред отрича и определя подобни обвинения за „неприемливи“.