Михаил Миков: Актуализация на бюджета е ненужна

Според него мотивите за нея са противоречиви и няма достатъчно факти и доказателства, които да налагат такива действия

29.07.2014 | 15:40 Редактор: Ирина Георгиева
Михаил Миков: Актуализация на бюджета е ненужна

Решението на парламентарната група на „Коалиция за България” и Изпълнителното бюро на БСП е да не се подкрепи актуализацията на бюджета. Това каза пред журналисти председателят на НС на БСП и председател на Народното събрание Михаил Миков, предаде пресцентърът на партията. Миков е категоричен, че такава актуализация е ненужна, мотивите за нея са противоречиви и няма достатъчно факти и доказателства, които да налагат такива действия.

Председателят на социалистите добави, че проектът за промени в бюджета на НЗОК ще бъде подкрепен.

„Става въпрос за разисквания, аргументи и за гласуване, с което всеки поема своята политическа отговорност”, каза още той. Социалистът добави, че присъствието на ПГ на КБ в залата ще бъде решено на заседанието на групата.

На въпрос, дали е сериозно опасението ДПС да не върне мандата за съставяне на правителство, Миков бе категоричен, че всякакви опасения се подхранват от факти.

„Надявам се, че споразуменията ще бъдат спазени”, добави лидерът на БСП.

За промени може да се говори, когато проведем разговори с хората, които искат БСП да бъде най-силната партия в България.

„Нека да мине малко време, да проведем разговори с различни хора в партията, с един широк кръг от хора и тогава ще се премине към решаване на организационните въпроси от органите на партията”, заяви председателят на БСП на въпрос могат ли да се очакват резки промени в органите на партията.

„За промени може да се говори, едва когато проведем разговори с хората, които искат БСП да бъде най-силната партия в България”, категоричен бе той.

На питане, дали е очаквал да спечели лидерската битка, той бе категоричен, че след като се е кандидатирал за председателския пост е очаквал всичко.

„Аз не съм в БСП, защото тя е била на власт, били сме много пъти в опозиция и пак съм работил за нея”, завърши Миков.