Петя Алекса: Върнах се в България! Кариерата не е на първо място, важни са емоциите

Още интересни теми и гости в предаването ДНЕС по Bulgaria ON AIR

21.10.2016 | 15:48 Редактор: Ирина Георгиева
Петя Алекса: Върнах се в България! Кариерата не е на първо място, важни са емоциите

От Константина Живова

Готови ли сте със зимнината?

Предаването ДНЕС пренесе зрителите на живо на един от централните софийски пазара за да проверим дали гражданите са готови със зимнината. С какво ще се храни българина и вкисна ли зелето, разбрахме от репортерите Асен Манасиев и Борислав Петров в рубриката "Репортер на място".

Веганство

В минутите за здраве стана дума за веганството като начин на живот. На 22 и 23 октомври в София ще се проведе шестото издание на София Вег фест. Какво предстои и какъв е животът на веганите, разбрахме от Йоана Карацанева. От нея зрителите получиха много полезни съвети като например как да подсилят организма си чрез полезни храни.

"Да си веган не е просто да не ядеш месо, това е изцяло друго виждане за живота", разказаха гостите в студиото.

Запознати ли са хората с веганството като начин на живот? И правят ли разлика между веган и вегетарианец гражданите или предпочитат кюфтетата и кебапчетата?

Петя Алекса за новото си парче

На 16 октомври на летище София кацна за първи път най-големия пътнически самолет Airbus А380 пилотиран от българския пилот Марио Бакалов. Една дама бе забелязана да седи до него. Петя Алекса е българка и бе поканена специално от пилота за да сподели впечатления от самолетния гигант. Тя е певица и актриса. Живяла е в САЩ, но днес отново предпочита България като място за развитие.

"Върнах се от Америка, защото тук има хора, които ми липсваха. Не винаги професионалните успехи са на първо място. Сега подготвям ново парче и главна роля във видеото ще вземе актьорът Явор Бахаров", сподели певицата и актриса.

"Черна котка-мак червен"

Поводът за гостуването на следващата ми гостенка е нейната нова книга изпълнена с вдъхновяваща поезия, която предстои да бъде представена на 28 октомври в София. За обичта, болката, себепознанието, красотата, играта с цветовете и обяснението в любов на едно цвете - за това разговаря водещата Константина Живова с Жени Костадинова, автор на книгата "Черна котка-мак червен".

Майк Стърн и Дейв Уекъл в Пловдив

От 1 до 5 ноември Пловдив ще се похвали с присъствието на много музика и гостуването на едни еблематични имена като Майк Стърн и Дейв Уекъл. Константина Живова разговаря за предстоящия Пловдив Джаз Фест с Мира Кацарова.