Константин Трендафилов: Не съм чел любовни стихове на жена

Тези и още интересни теми и гости в предаването ДНЕС по Bulgaria ON AIR

20.09.2016 | 17:57 Редактор: Ирина Георгиева
Константин Трендафилов: Не съм чел любовни стихове на жена

От Константина Живова

Кристофър Шварц, Андрю Пагана и Майа Виткова

Интерюто с Кристофър Шварц и Андрю Пагана от Американския филмов институт (AFI) е от онези, които ще се помнят дълго. Царете на stand-up импровизацията са познати от червения килим, преди церемонията на най-престижните кино награди, канени са като тандем и в най-известните телевизионни шоу програми в света. 

В студиото на ДНЕС ги доведе режисьорът на шумно аплодирания пълнометражен филм "Виктория" Майа Виткова, която е селекционер на "Нощта е кино". Специалната кинопрограма е част от Фестивала "Нощ/Пловдив 2016". Зрителите видяха това невъзможно забавно интервю с Кристофър Шварц, мениджър на Консерваторията на Американския филмов институт, работил с най-известните холивудски продуценти, колегата му Андрю Пагана и талантливата Майа Виткова. 

Фестивалът "Златна роза"

От 19 до 25 септември във Варна ще се проведе фестивалът "Златна роза". Един от най-новите български филми, с които можем да се  похвалим е късометражния филм "Кредит", дело на талантливия млад режисьорът и сценарист Любомир Печев, с участието на актьорите Ирмена Чичикова и Симеон Лютаков. 

"Конференция за добрите практики във физиологичното раждане"

В единствения почивен ден - неделя, през изминалата седмица, в София се състоя първото по рода си събитие в България - "Конференция за добрите практики във физиологичното раждане". Въпреки това, акушерки и специалисти от цялата страна изпълниха залата и не всички успяха да се регистрират за събитието. Защо темата е толкова важна и възможно ли е най-накрая и у нас да настъпи дълго чаканата от всички жени промяна в акушерската помощ? Научихме от журналиста Борислав Петров и неговите събеседници.

Лео, Играта и група Скандау за качествената музика

"Вече сме по-мъдри и по-пораснали. Виждали сме много неща в живота си. Били сме и долу, и горе." Това са думи на звездните гости на Константина Живова. Кое ги прави различни и как се прави качествена музика в България ще разберем от самите тях, Лео, Играта и група Скандау.

Константин Трендафилов за музите си

Задавали ли сте си този въпрос, за кого се сещаш, когато се сещаш за някого. Е ако не сте - има отговор на този въпрос. Истината се крие между вдъхновяващите редове, написани от един млад и талантлив поет. Той е определян като един от вдъхновителите на женския пол със своите стихове. Какво се крие в душата на един млад поет и коя е музата на неговите фантазии разбрахме от самия него, Константин Трендафилов.

"Написах книгата по лична история. Не знам дали жената, която ме провокира е разбрала изобщо. Теглих черта след написването на стихосбирката ми. Сега написах рома. Надявам се да е готов до другата година" разказа Константин Трендафилов.

Арон Аронов празнува своя бенефис на сцената 

Арон Аронов празнува своя бенефис на сцената и по този повод един от добрите му приятели пише биографична книга за него. Каня в студиото авторът на книгата, Георги Джилянов и причината за книгата, Арон Аронов.