Николо Коцев: Искам да правя музика в България

Тези и още интересни теми и гости в предаването ДНЕС по Bulgaria ON AIR

27.06.2016 | 15:24 Редактор: Ирина Георгиева
Николо Коцев: Искам да правя музика в България

От Константина Живова

Готови ли сме за лятото?

Предаването ДНЕС започна с проверка дали сме готови за лятото. Дали хората вече са напазарували своите летни принадлежности, обули ли са джапанките или тепърва ги избират от сергиите, разкриват репортерите Боби и Асен.

"Синият и червения цвят ще са хит в банските през лятото", отбелязват търговците.

След референдума във Великобритания: Коментар на Димитър Вучев

Резултатите от референдума във Великобритания провокираха много коментари, разсъждения и спекулации не само в социалните мрежи. Срещаха се не малко дискусии за британската лира и за това сега ли е моментът да купуваме тази валута, след като миналия петък курсът на лирата спрямо долара драстична падна. Това коментира журналистът от Bloomberg TV Bulgaria Димитър Вучев.

Д-р Емилия Дончева за рисковете и последиците от метаболитния синдром

В здравните минути на предаването екипът на ДНЕС срещна зрителите с диетолога д-р Емилия Дончева, която представи рисковете и последиците от метаболитния синдром. Какво всъщност представлява той и как да се предпазим? 

"Хората с наднормено тегло задължително трябва да се изследват превантивно, за да не се стигне до тежки последици", сподели своите здравни съвети  доктор Дончева.

Операта Nikolo Kotzev's Nostradamus

Петнадесет години, след издаването на студийния запис на рок операта Нострадамус, нейният автор Николо Коцев ще постави творбата си с премиерна сценична постановка в България. Събитието ще се проведе на есен в Русе, съвместно с Държавна Опера - Русе и Маестро Найден Тодоров. Операта Nikolo Kotzev's Nostradamus бе издадена на двоен диск през 2001 г. и пожъна бляскави отзиви в световната преса. Николо Коцев отново е в България и гостува в ДНЕС.

"Искам да правя музика в България", каза световно известният български музикант Николо Коцев.

Трябва ли да бъде облекчен учебният материал?

Покрай коментарите за масовите двойки на матурите, занижения успех на учениците, може би трябва да се замислим не е ли добре да бъде облекчена информацията в учебниците, по които учат децата. Къде е балансът? Каква е ролята на учителите и родителите? По темата Константина Живова разговаря с издателя Галина Златарева и учителя Теодора Николова.

"Новият учебник по история ще заинтригува децата със сбит материал и поднесен с интересни илюстрации", коментираха те.

Как да предпазим кожата си през лятото?

Освен да предпазваме очите си от слънчевите лъчи, през лятото е особено важно да се грижим и за кожата си. Колкото по- естествени и натурални са продуктите с които я третираме, толкова по-добре би било за най-големия огън от човешкото тяло. За това днес ще ви покажем как в домашни условия можете да си направите крем за след слънце. За ползите от натуралната козметика в студиото беше ароматерапевта Анахид Ханшани.

"Лавандуловото масло е подходящо за всекидневна употреба. Препоръчвам го да е в чантата на всяка една дама", каза Анахид Ханшани.