Любен Кънев: Отново ще влизам в затвора

Актьорът и още интересни гости в предаването ДНЕС по Bulgaria ON AIR

31.05.2016 | 14:40 Редактор: Ирина Георгиева
Любен Кънев: Отново ще влизам в затвора

От Константина Живова

Конкурс по превод за ученици от френски езикови гимназии

Конкурсът по превод за ученици от френски езикови гимназии, организиран от Сдружението на преводачите вече има дългогодишна традиция. При всяко свое издание той винаги е активно подпомаган от Френския институт в София. Тази година за пети пореден път освен превод на проза, беше включен и превод на поезия. Кои са отличените млади преводачи и колко добре владеем чуждите езици ще ни разкаже Асен Манасиев от екипа на предаването ДНЕС.

"Поезията е по трудна за превод от прозата", сподели редакторът и преводач Атанас Сугарев.

"От любов към живота - срещу рака на гърдата"

За 15-та поредна година кампанията "От любов към живота - срещу рака на гърдата" отправя покана към всички нас да се присъединим към Похода на живота срещу най-коварната женска болест и да подкрепим битката срещу това тежко онкологично заболяване.

Кога ще е похода, защо ще има много прегръдки по улиците идните дни и как да превантираме и оцелеем след срещата с рака - говорят гостите на Константина Живова в предаването ДНЕС - една от смелите дами от фондация "Една от 8" Диана Гунева, психоложката Антонина Топалова и PR експерта Люба Василева.  

Коварната болест, рак на гърдата не е срамна болест. Тя срива женското самочувствие до минимум. Трябва да говорим открито за нея и да не се страхуваме. Усмивката и позитивизма са част от голямата борба и помагат.

Бягане и каране на велосипед

Бягането и карането на велосипед са полезни за здравето. Но дали ще се справят с тези изпитания 54-мата смели мъже, които ще се включат през август в едно мащабно изпитание? Те ще се опитат да преодолеят дистанцията от 682 км., редувайки бягане и каране на велосипед. Всичко трябва да се случи в рамките на 48 часа. За това приключение ще разговарям в следващите минути с колоездача Борис Бегъмов.

"Отказах цигарите, имах проблем с алкохола, свалих 40 килограма благодарение на колоезденето и природата. Има как да промените лошите навици, ако по-често се вглеждате в природата", сподели Бегъмов с водещата историята, която промени начина му на живот.

Любен Кънев за авторски спектакъл, кино и нови проекти

Няма някой, който да не знае кой е той. Филмът, който го направи един от обичаните български актьори му даде популярност по цял свят. Авторски спектакъл, кино и нови проекти, за всичко това Константина Живова разговаря със специалния си гост в звездните минути на предаването - актьорът Любен Кънев.

"Отново ще влизам в затвора, заради нова роля, която предстои да реализирам. Няма да кажа дали съм обвързан. Имам много желание за театър и кино и следвам любовта, която е важна за успеха", част от откровеното интервю на Любен Кънев с Константина Живова в предаването ДНЕС.

Яна Овчарова за музикалния й проект и силната връзка с баща й

Ако някой не знае сега ще разбере. Яна Овчарова е дъщерята на известния политик Румен Овчаров. Но не това е най-важното. Тя е талантлива и завладяна от музиката. За новия й музикален проект, за силната връзка с баща й и за професионалния й път, ще си поговорим лично със самата нея, Яни Овчарова.

"Баща ми беше строг, когато бях дете. Не беше щастлив от факта, че исках от дете да се занимавам с музика. Сега ме подкрепя. Най-голямата подкрепа ми оказва моят брат", това разказа Яна Овчарова в студиото на ДНЕС.

Валерия и Борис на малки и големи сцени

Валерия и Борис са на 8 и 10 г. От много малки те са дуо и имат множество участия на малки и големи сцени. Харесват да правят техни си аранжименти на познати песни. Без да са народни изпълнители, двамата решават да направят джаз версия на песента "Радомирка".Преди да видим талантливите деца, при които е Диана Костова от екипът на предаването ДНЕС.

Новата талантлива Алиша Кийс е на осем години и е българка.