Диетологът д-р Дарина Ангелова за храните, които убиват и лекуват

Тези, още интересни теми и гости в предаването ДНЕС по Bulgaria ON AIR

25.05.2016 | 14:35 Редактор: Ирина Георгиева
Диетологът д-р Дарина Ангелова за храните, които убиват и лекуват

От Константина Живова

София къп

В момента в столичната зала "Арена Армеец“ се провежда  международният турнир за жени и девойки "София къп“. В надпреварата участват близо 90 гимнастички, а страната ни ще бъде представена от 13 от най-талантливите ни млади състезателки. В края на седмицата пак там започва турнира за Световната купа по художествена гимнастика "Sofia World Cup“.

Зрителите видяха на живо част от изпълненията на някои от чуждестранните състезателки. Илияна Раева потвърди думите, че нашите момичета са много добри и наистина са златни.

Защо трябва да избягваме млечните продукти?

Д-р Дарина Ангелова е един от диетолозите, при които се стичат хора от цялата страна и това не е случайно, тя печели сърцата на своите пациенти освен с изключителния си професионализъм и със своята всеотдайност. Неведнъж сме търсили от нея здравни съвети за вас, уважаеми зрители. И днес тя дойде от Пловдив, за да гостува в нашето студио в минутите за здраве, за да ни даде полезни съвети за нас и нашите деца.

"Трябва да избягваме млечните продукти и да се опитаме да консумираме повече плодове и зеленчуци. Закуската е много важна и не е за пренебрегване. Хранете се три пъти дневно и консумирайте единствено вода между храненията", това каза в студиото д-р Дарина Ангелова, диетолог.

Актриса с множество таланти

Марина Мандарина. Това е името на следващата ми гостенка. Тя е актриса, която носи в себе си множество таланти. Кой живее в "Мъртвия град", защо чудовищните картина са една от големите и страсти и как се изработват бижута от отпадъци, ще разберем от самата нея.

Трябва да говорим с децата си и да. Вниманието и контакта с тях не е за пренебрегваме. Пътуванията са голяма моя страст. Обичам да мечтая и да сбъдвам мечтите си. Предстои ми да посетя Испания и се чувствам щастлива. 

"МешкХане" 

Групата "МешкХане“ от Турция, в която реално няма нито един турски гражданин пристига за уникален етно концерт в София, който ще се състои тази вечер в Първо студио на Българското национално радио. Преди да ги поканя при мен в студиото, да видим едно тяхно изпълнение.

Музикантите направиха премиера на предстоящия концерт с музикално изпълнение в студиото. Разказаха за спецификата на инструментите, с които свирят. Споделиха, че Истамбул е мястото, което ги е сбрало.

"Моят Ботев"

Приключи конкурсът за есе "Моят Ботев", организиран от образователния портал Академика БГ и "НЕзабравимата България" и посветен на 140-годишнината от подвига на Ботев. В този час ще започне церемонията по връчването на наградите за учениците в двора на Софийския университет. Ботевата чета ще оживее там всеки момент. Това е първата по рода си възстановка на превземането на кораба "Радецки", правена в София. Асен Манасиев е в университета.

Мода

Последните месеци модните среди налагат образа на лъмбърсексуалният мъж – тип дървар, с голяма брада. Даже и Дядо Коледа се появи в такъв образ неотдавна. Какви са последните тенденции в оформянето на мъжките бради, ще разберем в следващите минути. Борислав Петров е в един актуален бръснарски салон в София. 

Перфектната мъжка брада се нуждае от козметика. Важно е често да оформяме брадата си и да използваме правилната, козметика за нея. Оказа се, че има как и дамите да са доволни, дори когато се докосват до мъжките бради.