Гримът ни прави по-красиви или създава нови самоличности?

Функцията на грима е да създава нова самоличност, смята гримьорката Нина Цончева

08.02.2016 | 14:01 Редактор: Ирина Георгиева
Гримът ни прави по-красиви или създава нови самоличности?

От Мартина Ганчева

Помага ли ни гримът да бъдем по-красиви или създава нови самоличности, зад които се крием? Как се прави сценичен грим? Трудно ли е хубаво лице да бъде превърнато в Квазимодо? И само на сцената ли актьорите носят маски или и в живота? За падането на маските, за смелостта да покажеш истинското си лице, да развенчаеш митове, да покажеш, че и без грим си човек със своето излъчване и личностна красота.

По тези теми екипът на Днес включи на живо от гримьорната на Театър София Нина Цончева, гримьор и Юлиан Рачков, актьор. В студиото темата коментира модния експерт Слав Анастасов.

"Функцията на грима е да създава нова самоличност", смята Нина Цончева.

Според Слав Анастасов всеки носи социална маска. 

Актрисата Анна-Мария Николаева разказа за участието си в холандския филм The Paradise Suite, номиниран за Оскар тази година. 

Да готвиш за известните и за себе си. Готвачът на футболен клуб Байерн Мюнхен Атанас Вутов разкри тайни от кухнята.

Екипът на Днес надникна и в кухнята на нашумялата влогърка Диди, която приготви бананови палачинки и солени кроасани. 

"Не приемам готвенето като работа. С видео рецептите си искам да покажа на хората, че нещата могат да се случват бързо и лесно", сподели Диана Митова. 

Младият писател Иван Русланов разказа за новия си роман "Среднощни светлини".

Сякаш стана мода много актриси и модели да се появяват публично без грим или да публикуват свои снимки. Няма съмнение, че гримът оставя траен отпечатък в съвременното кино. Без него редица произведения на седмото изкуство биха били направо невъзможни. И много от превъплъщенията на актьорите не биха били същите.

Учени разработват грим на бъдещето. С натискането на едно копче той ще променя тоналността си и ще преминава от дневен във вечерен.

Свикнали сме да се възхищаваме на красотата на известните личности, на изваяните им тела, безупречна кожа и изпипан грим. Но дали възхитата ни ще е същата ако ги видим без маската на грима

По-натуралната визия вече се превръща в мода дори и сред куклите. Чували сте за новите модели на куклата Барби, но сега ще ви представим още едни пластмасови красавици, които добиват по-естествен външен вид. 

Все по-често популярните личности избират да покажат истинските си лица. Какво показа топ моделът Адриана Лима в своят профил в Instagram?

Паста, пиле, плодове...и липов чай за успокоение на глада. Това е менюто на футболистите преди важен мач. Диетата във футбола е толкова по-ефективна, колкото по-обикновена и натурална е храната. Експерти използват определението "невидима тренировка". И няма предвид нито упражненията на терена. Нито натоварването във фитнес залата. За храненето и менюто на футболистите от един от най-големите отбори - Байерн Мюнхен ще говорим само след минути, но нека си припомним кои са лицата на отбора и какво се случва в личния и професионалния им живот. 

Разбрахме колко калории са нужни на един футболист, за да вкарва гол след гол. Сериалът "Кухня" пък носи поне по 1000 калории смях. Не случайно последният сезон на ситкома разби всички рейтинги по гледаемост в Русия. Главните роли в него се изпълняват от популярни местни актьори. В сериала разбира се има и кухненски тайни и трикове, но преобладават междуличностните отношения и любовта.

През 2016г., Годината на маймуната е особено важно да се замислите за по-здравословен тип хранене. Какво още да съобразим и да очакваме? Годината на Огнената маймуна ще е особено благоприятна към тези модни натури, които са склонни към експерименти. Но какво да облечем?