Диана Дафова: Считам, че първото ми призвание беше балетът!

Вижте и разговора на Ирина Белчева с репортерите Боби и Асен, които бяха водещи на предаването ДНЕС тази седмица

26.08.2016 | 22:45 Редактор: Ирина Георгиева
Диана Дафова: Считам, че първото ми призвание беше балетът!

ДНЕС в неделя на 21 август водещата Ирина Белчева срещна зрителите със жената, която пее на английски, български, латински, италиански, келтски, санскрит, древен арабски, японски, индиански и още много езици. Тя разказа за своя път към Нирваната. 

Диана Дафова е една малкото български певици, които смело черпят от духовната култура на Изтока и влагат по късче от нея в своето творчество. 

"Родителите ми се занимават с народна музика, а аз съм класически възпитаник. В последствие започнах да смесвам всички жанрове, които са част от живота ми - класика, фолклор, джаз, балет - класически и джаз балет и в момента това, което създавам като творчество е една компилация от различни жанрове и стилове", коментира Дафова.

Тя сподели, че много цени българския фолклор и неслучайно той присъства много елегантно в песните й.

Имаше възможност да се занимавам с нещо по-различно от музиката - считам, че първото ми призвание беше балетът, коментира още Дафова.

Водещата Ирина Белчева срещна виртуално Дафова и с много значими хора за живота й.

В студиото на ДНЕС в неделя гостуваха репортерите Боби и Асен, които бяха водещи на предаването ДНЕС тази седмица. Те разказаха за всички спорове, които са имали в ефир и какво им предстои още до края на лятото.

С Боби сме добри актьори, коментира Асен.