Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Кампанията Аз събуждам България връща вярата в родните ценности

Националната информационно-образователна инициатива стартира на 9 и 10 септември в Южния парк

23.08.2017 | 20:06 Редактор: Василена Василева
Кампанията Аз събуждам България връща вярата в родните ценности

Националната информационно-образователна кампания "Аз събуждам България" стартира на 9 и 10 септември в столичния Южен парк.

"Инициативата има за цел да възроди българските традиции и култура и да вдъхне повече вяра и надежда на българските граждани, които са избрали да останат и да се трудят в родината ни. Искаме да покажем какво представляват социалното предприемачество и соцалната икономика, и да мотивираме хората да не спират да се учат. Защото, ако искаме да променим България, трябва да променим първо себе си и мисленето си", сподели в студиото на "Денят ON AIR" зам.-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова.

Посетителите на събитието ще имат възможността да се срещнат с редица български и чуждестранни лектори и специалисти в сферите, в които работят. А организаторите са подготвили и редица музикални изненади.

Пред Bulgaria ON AIR основателят на "Аз събуждам България" Пламен Попов бе категоричен, че липсата на реализация в страната ни е остновната причина, поради която младите българи бягат в чужбина.

"Ние сами можем да излезем от бедността, стига да пожелаем разбира се. И именно с тази кампания искаме да покажем колко мащабни неща могат да бъдат постигнати без вложени огромни средства", допълни още Пламен Попов.

В рамките на събитието, което ще се проведе на 9 и 10 септември, над 250 български изложители ще представят своите стоки и услуги, а световноизвестни лектори, спортисти, актьори, музиканти и предприемачи ще покажат, че в България има много успели хора, които поддържат собствен бизнес.

Вижте видеото с целия разговор.