Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Кой с кого ще се съобразява след проверките на Симеонов по Черноморието?

Коментар на председателя на Асоциацията на собствениците в туризма Георги Николчев пред Bulgaria ON AIR

15.08.2017 | 20:20 Редактор: Василена Василева
Кой с кого ще се съобразява след проверките на Симеонов по Черноморието?

Вицепремиерът Валери Симеонов показа, че държава има и бизнесът трябва да се съобразява със законите в нея. След намесата и проверките му в заведенията по българското Черноморие, институциите трябва да заработят на пълни обороти, посочи в студиото на "Денят ON AIR" председателят на Асоциацията на собствениците в туризма Георги Николчев.

Самият Валери Симеонов отбеляза спад в нарушенията и липса на оплаквания от шума от заведенията след среднощните си акции в дискотеки в Слънчев бряг.

Също така той бе категоричен, че ще продължи с "дисциплинираните" проверки, като ще се отправи към Созопол, който се нареждал на второ място по оплаквания от "шумов терор".

През последния уикенд вицепремиерът, заедно с полицаи, данъчни и други контролни органи, организира мащабни акции, които доведоха до затварянето на дискотеките "Оксижен" и "Бедрум".

От Какао Бийч съобщиха, че отменят ежегодния фестивал Solar Summer, който се провежда повече от 10 години. Според организаторите на събитието, проверките и конфискуването на музикална техника несъмнено ще се отрази негативно на имиджа на България.

Пред Bulgaria ON AIR Георги Николчев обаче бе категоричен, че проблемите с високите децибели по Черноморието ни съвсем не са от днес. Нито едно от заведенията с открит терен не се съобразява със законовите наредби, които гласят, че такива клубове имат право да работят само до 23 ч., твърди гостът на телевизията.

"Тук вече става въпрос за морал. Собствениците трябва да си дадат сметка, че не е никак нормално системно да плащат глобите си, след което отново безскрупулно да нарушават закона", отсече Николчев.

И подчерта, че голяма част от летовниците по Черноморието ни отиват с идеята наистина да се отдадат на почивка. 

"Нека има места за забавление, но те да бъдат достатъчно отдалечени. Освен това е необходимо да се промени изцяло законодателството, тъй като в момента голяма част от отговорността е прехвърлена на общините, които от своя страна пък са обвързани с бизнеса", разясни още Георги Николчев.