Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Удари върху държавата ли са побоите над журналист и нотариус в Борисовата градина?

Велизар Енчев и Стойчо Стоев намекнаха в "Денят ON AIR" за връщане към времената в България от 90-те години

25.07.2017 | 20:40 Редактор: Жанета Нейкова
Удари върху държавата ли са побоите над журналист и нотариус в Борисовата градина?

Завръщаме ли се към "мутренските времена"? Гостите на "Денят ON AIR" намекнаха, че отново ставаме свидетели на период, който България преживяваше през 90-те години на миналия век. 

"Мутренските времена" се завръщат на власт и кого нападат по улиците? Хората на свободното слово", твърдо постави мнението си журналистът Велизар Енчев. 

Думите му бяха подкрепени от политолога Стойчо Стойчев, според когото в момента се връщаме към едни неприятни моменти от съвременната българска история. 

"Управлението на Тройната коалиция беше белязано със серия от нападения. Побоите, за които чуваме днес, връщат лентата назад", смята Стойчев.

Повод за думите на гостите на Bulgaria ON AIR бяха побоят над журналист на БНТ в Борисовата градина, както и такъв над нотариус и дъщеря й, пак на територията на същия парк в столицата. 

"Когато имаме посегателства в центъра на София това означава, че държавата не може да предостави базовата услуга - сигурност на своите граждани", констатира политологът.

Велизар Енчев наклони везните към други драматични, по думите на журналиста, събития, които намира за много по-страшни от двете визирани нападения в столицата.

"Ромският терор е много по-плашещ. Общото между всички тези драматични събития е именно думата "терор". Обаче той се извършва от управляващите, които не се справят добре с функциите си", посочи Енчев.

Стойчо Стойчев отбеляза, че цялата управленска система, според него, не е в състояние да намери трайно решение на тези проблеми. 

"Моралното падение на българския народ не обхваща само етническата група. Много слоеве в страната са захванати в този проблем", обясни политологът и разкри, че той се корени в търсенето на бързи доходи и рекламирането на "мутренско" поведение.