Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Месото, пълно с хормони - причинител на агресия у хората

Най-добрият лек за подобни състояния е лечебното гладуване, препоръчва д-р Людмила Емилова

17.07.2017 | 19:57 Редактор: Мария Аладжова
Месото, пълно с хормони - причинител на агресия у хората

Хората, които не ядат месо, са по-благи и по-добри, според д-р Людмила Емилова. Причината - в месото, което консумираме, има много хормони и токсини. Именно те, при натрупване в организма, предизвикват агресия у хората. 

"Тези, които посягат на лекарите, са хора, които първо - нямат нужното възпитание, второ са прекалявали много с некачествени животински храни, които са им вкарали стресови хормони. Това е и причината за агресията при децата", обясни в предаването "Денят ON AIR" д-р Емилова, която е специалист по вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт.

Месото, пълно с хормони, несъмнено води до неадекватна психическа реакция, посочи тя.

И даде пример - агнето е благо и не хапе, защото пасе трева, за разлика от вълка.

В списъка с противопоказните продукти влизат и енергийните напитки, възбуждащи нервната система и повишаващи кръвното налягане.

Д-р Емилова се похвали, че нерядко нейни пациенти са политици: "Мисля, че тези хора, които са правили подобна на нашата програма, те са едни по-добри политици.... Когато хората се пречистят чрез програми на лечебно гладуване, хората стават по-толерантни, по-добри, отношенията им с другите са по-благи. Именно токсичните вещества са причината мозъчните ни клетки да не работят добре. Когато човек направи едно лечебно гладуване, тези токсини се изчистват от мозъка и тялото", добави тя.