Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от ГЕРБ: Мария Габриел получава ключов ресор в ЕС

Може да инициираме нов референдум с 5 въпроса, обяви Александър Иванов пред Bulgaria ON AIR

23.06.2017 | 19:32 Редактор: Тодор Петров
Глас от ГЕРБ: Мария Габриел получава ключов ресор в ЕС

Мария Габриел е страхотен кандидат, а ресорът й е много важен и ключов. Това подчерта пред Bulgaria ON AIR Александър Иванов от ГЕРБ.

"ЕНП са възхитени от нейното представянето. Дори ПЕС след получените отговори са задоволени от политиките, които тя смята да провежда в ресора си", посочи финансистът в предаването "Денят ON AIR".

"В началото на юли смятам, че ще се поздравим с нов български еврокомисар", отбеляза Александър Иванов и добави, че стъпките, които ще се предприемат с дигитализирането ще подкрепят малкия и среден бизнес.

Гостът в студиото на Владимир Сиркаров коментира и предстоящото увеличение на пенсиите от 1 юли.

"Увеличението на пенсиите ще бъде значително. От октомври мининималната пенсия става 200 лева. Всички искаме повече, но трябва да се погледне ресурсът, с който разполага държавата", обясни финансистът и добави, че това са допълнителни 140 млн. лева допълнителен разход.

Александър Иванов посочи още, че бюджетът е направен балансирано и няма причини за актуализацията му.

В контекста на срещата на премиера Бойко Борисов с македонския премиер Зоран Заев, той сподели:
"България се е доказала като евроатлантически партньор, защо да не помогнем и на нашите съседи от Македония. Бъдещо влизане на Македония в ЕС би увеличило стокообмена между двете държави."

По повод неуспешния законопроект на ГЕРБ гостът на Bulgaria ON AIR заяви:

"Законопроектът отпада за момента, но това не ни отказва да намерим формула, която да задоволи очакванията на българския избирател. Може да се инициира нов референдум с 5 въпроса."