Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Проблемът не е в избирателната система, а в политиците, настоя патриот

Те трябва да решават проблемите на хората, заяви Александър Сиди пред Bulgaria ON AIR

21.06.2017 | 20:12 Редактор: Жанета Нейкова
Проблемът не е в избирателната система, а в политиците, настоя патриот

Каквито и политици да изберем, с каквато и избирателна система да гласуваме за тях, ако те не решават проблемите на хората, избирателите отново ще търсят промяна в начина на гласуване. Това е мнението на Александър Сиди от Обединените патриоти, който гостува в "Денят ON AIR".

Той твърди, че всички политици се опитват да чуят гласа на хората, които не одобряват сегашната избирателна система, но по думите му всъщност депутатите са нещото, което не се харесва на народа. 

"Статистика показва, че голяма част от хората, които са гласували "За" мажоритарен вот, сега са разколебани. Това означава, че те са направили неинформиран избор", заяви политикът от патриотичната формация, която твърдо стои зад позицията си против мажоритарната избирателна система. 

В медийното пространство излезе информация, че Патриотите поглеждат към германския избирателен модел, но народният представител не даде конкретен отговор на твърдението. 

"Всяка една система, която ражда беззаконие и проблеми, ще води след себе си недоволство", обобщи Сиди пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира и днешното изслушване на Мария Габриел, предложена за български еврокомисар. Според Александър Сиди тя се е представила на ниво и Обединените патриоти очакват конкретни мерки в посока повишаване на сигурността в интернет.

"Проблемите, които Габриел трябва да решава в сектора, е тежка и отговорна задача", заключи политикът.