Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Актьори и музиканти избират да творят в България

Като основен стимул за това те посочват смелите, млади и креативни хора в страната ни

24.05.2017 | 20:41 Редактор: Василена Василева
Актьори и музиканти избират да творят в България

Актьори и музиканти обединяват усилия, за да докажат, че има смисъл да останеш да твориш в България, а основен стимул за това им дават смелите, млади и креативни хора в страната ни.

В студиото на "Денят ОN AIR" музикантът Радослав Радославов - Руди и актьорът Асен Кукушев определиха своя стил като "уникален по рода си плажен хип-хоп", зареждащ с позитивизъм, изключително подходящ за предстоящия летен сезон, както за малките, така и за по-порасналите фенове.

"Още когато започнахме да реализираме първите си проекти, си поставихме за цел да предпазим децата от вулгарните думи и изрази, с които е известен хип-хопът. Българският език е изключително богат и може да бъде адекватно използван за рими и текстове, много е важно обаче кой и как пише тези текстове", поясни Руди в студиото на "Денят ON AIR".

"Езикът е като огромна сума пари, с които разполагаш. Един човек може да изхарчи тези пари за два дни без да му мигне окото, друг обаче може да изгради нещо ценностно с тях. По същия начин стоят нещата и с културното богатство", допълни актьорът и музикант Асен Кукушев.

Двамата творци споделиха пред Bulgaria ON AIR, че в новия им албум са включени 15 парчета, 7 от които изцяло нови, като за феновете си обещаха и нов клип към една от песните.

Вижте целия разговор във видеото: