Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Започва обучение на млади политици у нас

Основната цел на Института по политика ще бъде да повиши качеството на управлението в страната

23.05.2017 | 20:40 Редактор: Василена Василева
Започва обучение на млади политици у нас

Институтът за политика започва обучение на млади политици. Целта е чрез обучение да се повиши капацитетът на политическата среда и да се гарантира устойчивост и качество в процеса на създаване на политически и граждански лидери, заяви политическият психолог проф. Антоанета Христова в студиото на "Денят ON AIR".

"Институтът за политика беше подкрепен от БАН. Опитахме се да съберем най-добрите практики от международния опит. Няколко са акцентите, които са задължителни, а именно обучението да бъде независимо от външно финансиране, да бъде съчетано с практически умения, разнообразие и подплатено със знания. Защото виждаме, че българските политици не са достатъчно подготвени", коментира тя пред Bulgaria ON AIR.

За да бъдеш политик, освен да си експерт в своята област, са необходими и много други знания. Това е една от професиите, в които основният фокус е човекът. Трябва управляващите да могат да комуникират, да говорят и убеждават, а в същото време да практикуват лоялност към партията, нацията и етноса, допълни още проф. Антоанета Христова в студиото на "Денят ОN AIR".

Вижте видеото с целия разговор: