Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Българинът обича да си купува жилище

Най-добрата инвестиция е тази, която можем да пипнем и видим, стана ясно от думите на експерта по недвижими имоти Йордан Кирилов

22.05.2017 | 20:45 Редактор: Жанета Нейкова
Българинът обича да си купува жилище

Българинът обича да си купува жилище, стана ясно от думите на експерта по недвижими имоти Йордан Кирилов. В студиото на "Денят ON AIR" той посочи, че за българите най-добрата инвестиция е тази, която могат да пипнат и видят.

"Да си купиш имот на кредит не е нищо лошо, въпросът е той да не бъде с лоши условия", отбеляза експертът.

Пред Bulgaria ON AIR Кирилов коментира как цените в сектора на недвижимите имоти продължават да растат и го определи като напълно нормално. "Търсенето е много голямо, предлагането е много свито", допълни Кирилов.

Като ървопричина за този пазарен принцип експертът посочи фалита на банка КТБ, а след това и ниските депозити. Но, Кирилов продължи, "ако "балонът се спука" след 2 години, цените най-вероятно ще бъдат още по-високи".

"Важно е не в кой етап на пазарния цикъл се намираме, а какви действия предприемаме", категоричен бе Йордан Кирилов. 

Той твърди още, че хората трябва да имат ясен план, който да бъде съпоставен с реални очаквания. Като пример за думите си той разказа как негов клиент е закупил офис в столичния квартал "Младост", покрай който ежедневно преминава голям поток от хора. 

Сега, обаче, няма никакъв интерес към имота и не се намира желаещ да го купи.