Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Европа ни упреква, че бавим приема на бежанци. Евродепутат: Имаме си изисквания!

Емил Радев призова от студиото на "Денят ON AIR" Европейският парламент да сключва повече споразумения по този въпрос

19.05.2017 | 20:18 Редактор: Жанета Нейкова
Европа ни упреква, че бавим приема на бежанци. Евродепутат: Имаме си изисквания!

Европа отправи упрек към България, че бавим приема на бежанци в страната ни. Държавата ни е поела ангажимент по квота да приеме 1300 мигранти, досега в страната ни са намерили убежище 29. 

"Това е така, защото България поставя изисквания за проверки на всички тези хора. Ние искаме те да бъдат такива, които могат да се интегрират и, по възможност, да бъдат християни". Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" евродепутатът от семейството на ГЕРБ Емил Радев. 

Той бе категоричен, че колективът на ЕНП-ГЕРБ  вижда, че рамката за релокация на Европейския съюз не работи както трябва и добави, че той самият, Мария Габриел и Филиз Хюсменова са вкарали промени в тази рамка, с която предлагат държавите-членки на Съюза на доброволен принцип да приемат бежанци.

Също така, държавите да могат да правят стойностни проверки какви са хората, които ще приемат на своята територия и дали те не са икономически мигранти.

"Икономическите нелегални мигранти са основният проблем. Трябва да вземем мерки да се спре трафика на нелегалните такива, които минават през Северна Африка и Либия, в посока Средиземно море. В момента стотици хиляди преминават този маршрут и 90% от тях са икономически мигранти", твърди евродепутатът.

От студиото на Bulgaria ON AIR Радев призова Европейския парламент да сключва много повече споразумения на ниво Европейски съюз и двустранни действащи такива, с които икономическите мигранти на територията на Европа в момента да бъдат бързо реекспулсирани.