Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Защо парламентарният контрол се превърна в ябълка на раздора?

Като че ли натрапваме депутатите на хората, коментира Красимир Богданов от "Обединени патриоти" в "Денят ON AIR"

26.04.2017 | 20:10 Редактор: Тодор Петров
Защо парламентарният контрол се превърна в ябълка на раздора?

От миналия парламент се обсъжда да се създаде изцяло парламентарен канал. Нашата цел е такъв канал да отразява изцяло дейността на парламента, посочи в предаването "Денят ON AIR" Красимир Богданов от "Обединени патриоти".

Той не споделя позицията на опозицията в НС, че с неизлъчването на парламентарния контрол се цели налагането на цензура. "Не даваме никакъв шанс на хората да гледат нещо друго. Като че ли им натрапваме народните представители", отбеляза депутатът.

Богданов е на мнение, че правилният подход е да се търси разширяване на възможността за отразяване на парламента, когато се разискват закони, засягащи цялото население, а не отделни градове или села.

От БСП възроптаха и срещу заложеното премахване на блиц контрола в пленарната зала. Според Красимир Богданов обаче той е бил неефикасен в миналия парламент. 

"Депутатите и парламентарните групи се чудят какви въпроси да зададат. В петъчния парламентарен контрол тези въпроси могат да бъдат зададени писмено", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Запитан за договорката между Патриотите и ГЕРБ минималната пенсия да бъде увеличена първо на 180, а след това на 200 лева, вместо обещаваните 300, Богданов коментира:

"Обединени патриоти" не спечелиха парламентарните избори и не може нашата програма да се реализира изцяло. При приет бюджет за 2017 г. е голяма победа, че успяхме в две стъпки да договорим увеличение на пенсиите. Ясно е разписано откъде ще дойдат преизчисленията за останалите пенсии - от инвалидните пенсии. В циганските гета почти всички са инвалиди и получават инвалидни пенсии - отнемат се средства, които могат да бъдат насочени към преизчисление на пенсиите."

"Никой не бива да се чувства застрахован от проверки. Този, който е злоупотребил със средства, трябва да си понесе отговорността", коментира народният представител акциите на прокуратурата.

Вижте видео с целия разговор: