Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Политолог: Уволненията на служебния кабинет бяха заради очакването, че БСП ще спечели

"Предовериха се и на социолози, и на ентусиазъм", коментира доц. д-р Румяна Коларова

21.04.2017 | 20:22 Редактор: Мария Аладжова
Политолог: Уволненията на служебния кабинет бяха заради очакването, че БСП ще спечели

Критиката на Росен Плевнелиев към президента Румен Радев заради уседналостта е препоръка. Така я определи политологът доц. д-р Румяна Коларова - секретар на президента по връзки с гражданското общество, образованието и науката, по времето на Росен Плевнелиев.

Коларова подчерта, че оценката на бившия държавен глава е "доста добронамерена и едновременно с това тя е като отворена врата".

"Тя казва какво евентуално е хубаво да се направи, просто защото пет години в тази институция, с отговорността на държавния глава, се трупа много опит, който е свързан и с плюсове, и с минуси", коментира политологът в "Денят ON AIR".

По-рано Плевнелиев заяви, че с намерението да въведе закон за уседналост при гласуване, президентът Радев на практика разделя българския народ, като ограничава правото на глас на българите, живеещи зад граница. 

Коларова настоява, че с тази си позиция бившият президент отстоява ценностите, с които се е ангажирал по времето му на "Дондуков" 2.

Що се отнася до кадровата политика на служебния кабинет, който беше нападнат заради това, че се опитвал да направи подмяна на властта, политологът коментира:

"Тези уволнения бяха в рамките на очакването, че управляващата партия след това ще бъде БСП. Предовериха се и на социолози, и на ентусиазъм. Административно реално погледнато това много ще затрудни нещата", посочи тя.