Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Ако Патриотите бяха спечелили изборите, пенсиите щяха да бъдат 300 лв., заяви Александър Сиди

Пред Bulgaria ON AIR политикът обеща повишаване и на останалите пенсии, освен на най-ниските

20.04.2017 | 20:28 Редактор: Жанета Нейкова
Ако Патриотите бяха спечелили изборите, пенсиите щяха да бъдат 300 лв., заяви Александър Сиди

Александър Сиди от Обединените патриоти заяви, че ако партията бе спечелила изборите, пенсиите щяха да бъдат 300 лв. 

В студиото на "Денят ON AIR" народният представител отбеляза, че при така зададените условия от българския избирател след предсрочните парламентарни избори, коалицията е успяла да постигне максималния компромис.

"Говорим за индексация на пенсиите и оттук нататък повишаване на останалите такива. Това ще се случи на малко по-късен етап, в рамките на мандата, с освобождаване на финансов ресурс", обеща Сиди.

Политикът посочи пред Bulgaria ON AIR, че първата стъпка в новото управление, която Патриотите са искали да постигнат е направена - една дясна партия като ГЕРБ е започнала да говори на езика на "социалното" и, че темата за размразяване на доходите в България е отворена.

"Оттук нататък идва моментът, в който тези пари да влязат в българската икономика. Размразяването на доходите е правилната посока", смята политикът.

Александър Сиди коментира и темата за желанието на българските граждани да се проведе референдум за това дали да гласуваме с мажоритарна избирателна система. 

Той заяви, че тази тема не е част от управленската програма на коалицията, затова, когато има различия по дадена такава, тя ще бъде подложена на гласуване в Народното събрание.

"Ние от Обединените патриоти неведнъж сме заявявали нашата позиция по отношение на референдума и тя е категорично против" - посочи Сиди.

 


1
1 rate up comment rate down comment 0
Georgi_Prokopov
преди 6 години
Георги Прокопов"Ако патриотите бяха спечелили изборите...." Ако, но не ги спечелихте и го знаехте, че няма да се случи. Сега за участие във властта патриотите са съгласни на всичко. Да, на всичко. Подписаха споразумението между коалиционните партньори, съгласиха се с управленската програма, която е направо заробваща. Е, господа патриоти защо излъгахте българите, българския народ. Защо излъгахте и подведохте вашите членове, симпатизанти, съмишленици. Вярно е, че тези които познават от близо и лично някои от лидерите на някои от патриотичните формации знаеха, че ще се стигне до "компромиси" както и стана. А това поради единствен факт - да управлявате, защото сте жадни за власт, защото така се богатеекогато си в реалната власт. А след това ще отправяте обвинения и оправдания, че били виновни тези или онези, че били виновни брюкселските бюрократи. Те, че са виновни, виновни са, защото те поставят условията - в тях е и ножа и хляба, а защо вие се съгласявате да правите коалиция, с тези които са най-верните на онези изедници. Някои от Вас бяха против НАТО, ЕС и пр., а сега се подписвате под споразумения в полза на евроатлантическите "ценности." Новото правителство в този му вид няма да изкара дълго. Старото ново правителство, въпреки, че не е още оповестено се знае, че голяма част от предишните министри на ГЕРБ ще оглавят 5-6, а може и повече министерства, за да си "довършат несвършената" работа. Народът кучета го яли. Направихте си кампанията с обещания, лъгахте безочливо, а сега отстъпвате плахо и страхливо, важното е, че ще се облагодетелствате в личен план. Бъдете сигурни, че в следващ парламент някои от т.нар. патриоти няма да влязат, ще се простят с депутатството - по обясними причини, нали? Сигнализирай за неуместен коментар