Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Валентин Михов зове за обединение в политиката и футбола

Къде е стратегията за спорта на тази държава, попита той от ефира на Bulgaria ON AIR

29.03.2017 | 20:10 Редактор: Тодор Петров
Валентин Михов зове за обединение в политиката и футбола

Футболният деятел Валентин Михов призова от ефира на Bulgaria ON AIR българските политици да се обединят в името на държавата. Той препоръча същото да направят в националния отбор по футбол, както и в грандовете ни ЦСКА и "Левски".

"Не чух от нито един от политиците стратегия за спорта. Имаме един лицензиран стадион и една зала! Къде е стратегията на тази държава, на тази демокрация? Не чух темата спорт. Толкова таланти имаме, които искат база и основа. Искам следващите политически сили да бъдат по-малко лакоми", сподели гостът в предаването "Денят ON AIR".

Валентин Михов е убеден, че това са последните мигове да се намери някакво обединение в държавата. Според него в политиката са влезли много хора, които нямат стратегия. 

"Те са наведени само и само да влязат някъде. Аз не мога да бъде наведен, не съм удобен", посочи Михов.

Бившият президент на ЦСКА настоя, че мястото на "армейците" е в А група, но добави, че държи на Валентин Илиев, който тренира играчите на ЦСКА 1948 в аматьорския футбол. 

"Защо няма един прекрасен стадион на ЦСКА, "Левски", в Пловдив? Ние разрушихме всичко. Не може България да има 700-800 млн. евро от едно министерство и да се строят стадиончета и залички, където има по трима младежи", каза още Михов.

Той предупреди, че победата срещу Холандия в събота не трябва да ни заблуждава. Според него Петър Хубчев е здраво стъпил на земята, но не трябва да се допуска главозамайване.