Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Методи Андреев: Волята на хората ще разруши олигархично-мафиотския модел

В България истинска пазарна икономика не съществува, каза кандидат-депутатът от Нова република пред Bulgaria ON AIR

29.03.2017 | 20:30 Редактор: Луиза Божинова
Методи Андреев: Волята на хората ще разруши олигархично-мафиотския модел

В предаването "Денят ON AIR" кандидатът за народен представител от Нова република Методи Андреев заяви, че за олигархично-мафиотския модел, който е базата на държавата ни, дали ще е ГЕРБ или БСП на власт няма никакво значение. Според него хората, които взимат обществените поръчки са едни и същи. 

"Волята на хората ще разруши този модел и това много скоро ще стане", категоричен е Андреев. По думите му единствената битка кой да е първи е била за това кой да взема комисионната през тези мандати от дадените обществени поръчки. 

"В България истинска пазарна икономика не съществува. В страната ни беше насаден един корпоративен модел - има фирми, които съществуват само на обществени поръчки, които им се дават", настоя бившият депутат от ГЕРБ.

Той е на мнение, че ако бъде съставено правителство, то ще има кратък живот, защото няма да има сериозна идеологическа база. Андреев посочи още, че щом лидерите не могат да направят обединение, тогава "дясното обединение на почтените хора" ще търси принципи, които да ги обединят.

"Хората искат България да има вътрешна среда за нормален бизнес. Не искат олигархичните структури, които бяха хрантутени от няколко правителства, да продължат, но политиците, които представляват тези хора, в това число и аз, не можем да им го поднесем", каза той пред Bulgaria ON AIR.  

По думите му преди създаването на нещо ново като база, това ново се нуждае от едно преформатиране на политическите идеи и говорене. "Явно няма да може само с изключително десни гласове да постигнем това. Трябва да търсим почтени хора и наляво от центъра", поясни Андреев.

Той коментира и факта, че Стефан Софиянски е поканил в петък всички десни формации, както и Нова република, на среща за евентуално обединение. Методи Андреев обясни, че става дума за проект за нова Конституция. 

"Ако искаме да правим радикални промени, без промяна в Конституцията няма как да стане. Проблемът обаче е друг - какво ще е мнозинството, което ще се сформира за гласуването на тази нова Конституция", заключи той.