Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

"Обединените патриоти" утре отново ще блокират границата с Турция

Д-р Султанка Петрова каза пред Bulgaria ON AIR, че коалицията възнамерява протестът да продължи до деня на изборите

23.03.2017 | 21:09 Редактор: Жанета Нейкова

"Обединените патриоти" отново излизат на протест.

Утре в 11 часа членовете на Патриотите ще затворят всички контролно-пропусквателни пунктове от Турция! 

Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" д-р Султанка Петрова. Тя отсече, че обидите и упреците, които се отправят към България са преминали всякакви граници.

Запитана дали тези действия няма да влошат отношенията ни с южната съседка като рефлектират върху заплахите на президента Реджеп Ердоган да пусне бежанците към Европа, политикът отговори:

"Той всеки ден ни плаши с това. Обществото не трябва да се манипулира с тази тема. България трябва да има ясна позиция спрямо Турция", категорична бе Петрова.

Кандидатът за народен представител продължи, че утре и трите формации от патриотичната коалиция ще бъдат на протеста и възнамеряват той да устои до 26 март, когато е денят на изборите.

"Бих призовала всеки български гражданин да се включи и да подкрепи моите колеги в тази битка", каза Султанка Петрова пред Bulgaria ON AIR.

Тя коментира и предизборната кампания, като сподели, че е останала учудена как не е видяла нито един сериозен въпрос за социалната политика.

"Тя (социалната политика, бел. ред.) обхваща един много голям аспект от направлението. А нашите политици са абдикирали от този сектор, който всъщност е лицето на една държава!" - категорична бе Петрова.