Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

"Народен съюз": Патриотизмът не е запазена марка на Обединените патриоти

"Борим се за балансирана политика", заяви Георги Ковачев

22.03.2017 | 21:49 Редактор: Мария Аладжова

"Патриотизмът не е запазена марка на коалиция "Обединени патриоти", така че по отношение на дефиницията на тази дума, въобще в политиката в България, трябва да бъдем много прецизни, много внимателни. Обединените патриоти искат да са повече националистическа партия, отколкото истинска патриотична обединяваща формация и тук се разминахме сериозно."

Това каза в "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR лидерът на "Народен съюз" Георги Ковачев.

"Народен съюз" е формация, която се бори за силен политически център и за балансирана политика. Такава ние не припознахме в по-крайното говорене на Обединени патриоти", добави той.

От "Народен съюз" обаче ще продължават да настояват за вдигане на пенсиите, а Ковачев е категоричен, че средства за това има.

"В момента прага на бедност е 314 лева, минималната пенсия е 165 лева и 20 стотинки. Не е нормално тези два компонента да не бъдат изравнени. Средства има, друг е въпросът какво ще бъде преразпределението", коментира той.

На въпрос подкрепят ли реформаторите искането за вдигане на пенсиите, Ковачев отговори: 

"Не е правилно да считаме, че коалиция, която е в център-дясно и е за автентичната дясна идея, е против вдигането на пенсиите".

"Народен съюз" ще настоява за завършена съдебна реформа и вкарване на ново антикорупционно законодателство, а партиите, с които не би се обединила са тези вляво и ДПС.

Чуйте пълния разговор: