Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

ПП ГЕРБ не мисли за коалиции, иска да управлява сама

Обществото ще избере разумните лидери, които да го представляват в парламента, заяви лидерът на младежката организация Ивайло Петков

20.03.2017 | 19:29 Редактор: Тодор Петров
ПП ГЕРБ не мисли за коалиции, иска да управлява сама

Председателят на младежката организация на ГЕРБ Ивайло Петков подчерта пред Bulgaria ON AIR, че е много рано да се говори за какъвто и да било коалиционен формат за следващо правителство. 

"ГЕРБ търси подкрепа от обществото, за да има възможност да управлява сама", заяви той в предаването "Денят ON AIR". 

Ивайло Петков посочи, че предизборната кампания на партията върви по план, ГЕРБ винаги е водила положителна кампания и не може да изневери на себе си. 

"Смятам, че българското общество ще избере разумните лидери, които да го представляват в следващия парламент", отбеляза той.

Според Ивайло Петков, ако трябва да се търси вина за несъстоял се дебат между лидерите на ГЕРБ и БСП, то заслугата е на Корнелия Нинова.

"Виждаме и днес изказване от нейна страна, в което тя казва, че демокрацията ни отнема много. Подобен тип изказване влияе зле на България и я тласка единствено в изолация", настоя гостът в студиото на Владимир Сиркаров.

Запитан за основните акценти в програмата на ГЕРБ, лидерът на младежката организация отговори:

ГЕРБ заложи на основните приоритети във всеки един сектор и се обърна към обществото да допълни програмата. Приоритет номер едно в програма ни е образованието. Сектор, който е в основата за развитието на България. 

Ивайло Петков добави, че ако даден ученик не ходи на учиище, всякакъв тип социални помощи ще бъдат спрени. По думите му двойното увеличение на заплатите е постижимо. 

От партията залагат още на превенция за опазване на околната среда и обещават да обърнат сериозно внимание на чистотата на въздуха.