Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Как "БСП за България" ще спасява държавата? Отговаря Антон Кутев

Кандидатът-депутатът отбеляза пред Bulgaria ON AIR, че лявата коалиция ще се бори за безплатно здравеопазване и качествено образование

17.03.2017 | 19:48 Редактор: Жанета Нейкова
Как

"БСП за България" се стреми много повече към лявото и в момента намира пътя към своите избиратели именно, вървейки вляво. Това твърди кандидат-депутатът Антон Кутев от коалицията, който гостува в студиото на "Денят ON AIR".

Основните мерки, на които партията ще заложи в управлението, ако спечели изборите следващата седмица, е безплатното здравеопазване и качественото образование.

"Най-важното в момента е възможността здравеопазването да бъде безплатно за всички здравноосигурени лица. След това е безплатното образование, качествено и добро - това са нещата, които водят държавата напред!" - посочи политикът.

Кутев коментира, че всяка една европейска страна се стреми да осъществи тези две важни за едно общество реформи, а България, която преди го е правила доста успешно, се върна в графата на онези, които просто мечтаят за тях. 

"Вярвам, че страната ни при едно добро управление може да достигне до безплатното здравеопазване и качествено образование", каза кандидатът за народен представител пред Bulgaria ON AIR.

Запитан как биха се финансирали подобни идеи, Кутев отговори, че е на мнение, че държавата може да поеме тези плащания и въпросът е кой плаща финансирането и как се извършва то. 

Той отбеляза и двата принципа, които "БСП за България" защитава и ще отстоява, ако спечели предсрочните избори:

"Първо, не на компромисите! БСП направи много такива по време на прехода. В момента можем да търсим коалиции, но категорично такива, които не ни водят към тежки компромиси", отсече политикът.

Той бе категоричен, че партията няма да повтори коалиция с ДПС и няма как да направи такава с ГЕРБ, защото с вторите имат коренно противоположни подходи по всеки един въпрос.