Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Коалицията с "Движение 21" е стабилна и принципна, увери зам.-председателят на АБВ

Мариана Тодорова е убедена, че формацията ще влезе в следващия парламент

23.02.2017 | 20:17 Редактор: Тодор Петров
Коалицията с

Можете да очаквате стабилна коалиция, която се случи на базата на принципи. Има идейна основа, а вече утвърдихме нашата платформа, заяви заместник-председателят на АБВ Мариана Тодорова в "Денят ON AIR"

Тя подчерта, че социалните и икономическите теми са основни в предизборната платформа на коалицията АБВ-"Движение 21".

Мариана Тодорова добави, че разполагат с по-академична платформа, но и с такава от 3 страници с описани ангажименти, които искат да изпълнят непосредствено след влизането си във властта. 

Приоритетни за коалицията са демографската политика и политики към семейството. Зам.-председателят на АБВ даде пример с предложението за безплатни детски градини и ясли, което ще струва на държавата 500 млн. лева за всички деца.

"Убедена съм, че ще прескочим бариерата за влизане в парламента. Новото ръководство е заредено с дух и енергия, но ползваме опита на нашите бивши лидери", каза още Мариана Тодорова.

Според госта на Bulgaria ON AIR има скрита дискримация при заплащането на жените и мъжете. От АБВ обмислят механизми, за да решат този проблем. 

Запитана дали коалицията е отворена към диалог с БСП, Тодорова отговори, че са отворени за контакт с редица политически обекти, но на принципна основа.