Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Борислав Великов: Управление около РБ и ГЕРБ би било добро за държавата

Водачът на листата на Реформаторите в Монтана коментира някои от идеите в предизборната им програма

22.02.2017 | 20:45 Редактор: Луиза Божинова
Борислав Великов: Управление около РБ и ГЕРБ би било добро за държавата

Бившият председател на 39-ото Народно събрание доц. Борислав Великов прогнозира в предаването "Денят ON AIR", че ако има обединение вдясно, извън ГЕРБ, то ще е в Реформаторския блок (РБ). 

"Ако избирателят реши, че РБ отново трябва да бъде в парламента, едно дясноцентристко управление около Блока и ГЕРБ би било мислимо и добро за държавата", посочи Великов в студиото на Кузман Илиев. 

На въпрос какво предоставя на избирателя един любопитен персонаж като Светльо Витков, който се присъедини с партията си към РБ, Великов каза, че лидерът на "Глас народен" играе положителна роля и може да допринесе с идеи в предизборната им програма. 

Доц. Борислав Великов коментира пред Bulgaria ON AIR и публикувания днес от Европейската комисия "зимен пакет", свързан с анализа на икономическата и социалната ситуация в държавите членки. 

"Много от постановките там ги имаме и в нашата програма", поясни той. 

Бившият депутат, който води листата на реформаторите в Монтана, даде пример с образованието и посочи, че идеята за безплатни учебници от 1 до 12 клас също фигурира в тяхната програма.

"Монтана е областта с най-голям процент ромско население. Ако ние не полагаме грижи за образоването и обучението им, тогава от Пловдив ще се опитат да изтеглят голяма работна сила към тях", допълни той. 

Целия разговор вижте във видеото: