Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Разликата между обещанията на БСП и ГЕРБ - реални изчисления, твърди проф. Донка Александрова

Тя е поставена под номер 4 в листата на БСП в Пловдив

21.02.2017 | 20:21 Редактор: Мария Аладжова
Разликата между обещанията на БСП и ГЕРБ - реални изчисления, твърди проф. Донка Александрова

Няма да бъде типичен политик, заяви кандидатът под номер 4 в листата на БСП в Пловдив проф. Донка Александрова. В предаването "Денят ON AIR" тя разказа, че е била привлечена от платформата на БСП и затова е решила да влезе в политическата битка на предстоящите избори.

"Може би е крайно време да престанат да мисля хората, че това е мръсна дейност и да влязат в политиката хора, които имат положителен имидж", категорична е тя.

Проф. Александрова сподели също така, че през годините е следяла събитията около БСП и заяви, че счита предизборните обещания на Столетницата за напълно изпълними.

"Разликата между обещанията на БСП и обещанията на някои други политически сили са свързани с реални изчисления - ясно, точно определени. Ако трябва да бъдем обективни, 16 млрд., които получи ГЕРБ в последните години, бяха раздадени и продължават да бъдат раздадени - 2 млрд. за месец и половина, т.е. парите са в тях", изчисли проф. Александрова.

По думите ѝ България трябва да отстоява интересите си пред Европейския съюз и да набляга на социалната платформа.

"Мен ме боли сърцето, когато виждам, че млади докторанти получават нищожни пари. Най-много ще мога и ще искам да направя за тази сфера", увери тя.

Попитана от водещия Владимир Сиркаров какви действия ще предприеме оттук нататък за набиране на точки в предизборната надпревара, проф. Александрова отговори: "Ще се срещам с колеги като вас, защото това което трябва да се направи, е да се привлекат хора с истинските идеи на БСП".