Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Проф. Тодор Танев с амбиции да помага на служебното ръководство на МОН

Камарите трябва да помагат с правенето на учебните планове, настоя той

21.02.2017 | 21:34 Редактор: Мария Аладжова
Проф. Тодор Танев с амбиции да помага на служебното ръководство на МОН

Бившият министър на образованието проф. Тодор Танев изрази готовност да помогне на служебния министър проф. Николай Денков с работата по изготвяне на стратегиите в орбазованието. Той обаче подчерта, че ще го направи в качеството на помощник - посоката задават те, поясни проф. Танев в "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

"Камарите - обикновените бизнесмени трябва да дойдат да ни помагат за правенето на учебните планове, а не само работодателските организации", настоя той, като поясни, че подготовката на кадрите изисква актуализация, която може да даде именно бизнесът.

По думите му най-важното звено, което сякаш е било "сметено под килима", е професионалното образование.

Бившият образователен министър направи равносметка на периода, в който е заемал тази длъжност, с обобщението, че "успяхме да спечелим доверието на европейците, включително и милиард и 300 бяха осигурени".

Той припомни, че по негово време са били изработени 5 законопроекта, а някои от тях дори и приети.

Относно служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков коментира: "Мисля, че равнището на амбиция малко надхвърля възможностите в момента, защото не толкова грешките преди, по-скоро натрупаните проблеми от години, няма как да се оправят за толкова кратко време, има наистина много работа".

Вижте пълния разговор с проф. Тодор Танев: