Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Патриотите не водили преговори за коалиция нито с ГЕРБ, нито с БСП

Това заяви пред Bulgaria ON AIR Красимир Богданов като каза, че на този етап не може да определи с кого биха се обединили

17.02.2017 | 20:22 Редактор: Жанета Нейкова
Патриотите не водили преговори за коалиция нито с ГЕРБ, нито с БСП

Програмите на БСП и Обединените патриоти са доста сходни в някои сфери, което поставя въпроса дали би се случила евентуална коалиция между двете партии. Красимир Богданов от Патриотичния фронт заяви в предаването "Денят ON AIR", че на този етап единствено може да каже с кого Патриотите няма да се коалират. 

"Със сигурност това са етническите партии. Това са ДПС и ДОСТ или партии, които са доказали, че не работят за националните интереси  на България", отбеляза бившият народен представител.

В последните няколко седмици се наблюдават сходства в програмите на почти всички партии с тази на Патриотите. Красимир Богданов каза, че изобщо не се учудва, че политическите формации търсят идеи за решаване на належащи проблеми в обществото. 

По повод мнението на анализатори, които смятат, че Обединените патриоти биха си партнирали добре с ПП ГЕРБ, отколкото с БСП, Богданов каза, че разговори на тази тема не са водени с никоя от двете политически формации. 

"Президентските избори промениха конфигурацията в политическия живот. Преди имаше една или две големи партии, сега има няколко, които са фаворити за предстоящите избори", смята политикът.

Красимир Богданов бе издигнат от партията си за лидер на листите във Враца. Запитан кои са приоритети, които ще защитава за този район, а и на България, ако бъде избран на изборите на 26 март, той отговори:

"Врачанският район е изключително тежък. Има решения за него, които не са само наш приоритет. Много отдавна има направен проект за магистрален път по тресето Мездра - Ботевград  Това ще бъде едно от сериозните условия, които ще поставим към следващото правителство", категоричен бе той.

Като друг основен приоритет на Патриотите, но в национален мащаб, Богданов посочи демографския проблем в страната. Той каза, че там трябва да се вземат навременни решения и посочи, че целта на патриотичната партия е да стимулира определен тип раждаемост и образование.

"Държавата по презумпция не е длъжна да осигурява средства на едно семейство, което ще има деца, но всяка държава го прави. И това е, защото има нужда от повишаване на демографския капацитет", заяви политикът и смята, че средствата от държавата трябва да се насочат в тази посока.