Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от БСП: Нямаме общо със смяната на областните управители

Стоян Мирчев оправда действията на служебния кабинет и изрази увереност, че правителството ще организира честни избори

17.02.2017 | 20:21 Редактор: Мария Аладжова
Глас от БСП: Нямаме общо със смяната на областните управители

Служебният кабинет няма общо с БСП и съответно БСП няма общо със смяната на областните управители. За това настоя Стоян Мирчев в ефира на "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

Той защити действията на служебния кабинет, като заяви, че те са в съответствие с предоставените му правомощия:

"Мисля, че това е един добър подход, който показва, че щом те няма да се спрат пред нищо да покажат нередностите, които са били извършвани от предишното правителство, по същия начин няма да се спрат да организират едни честни избори, от които ние наистина имаме нужда, защото в последните години сме се нагледали на какво ли не", коментира Мирчев.

Самият той е водач на листата в Силистра, като негов основен опонент в района е бившият министър на финансите Владислав Горанов. Мирчев бил доволен, че именно Горанов е начело на листата на ГЕРБ в Силистра, защото регионът е много западнал и по думите на депутата от БСП, бившият финансов министър бил сред основните виновници за това.

От БСП обаче щели да работят за поправяне на щетите, увери Мирчев. Той коментира и споразумението CETA. Търговското споразумение между Канада и ЕС щяло да удари много сериозно по животновъдите в Силистренско, където има предимно малки и средни предприятия:

"Ние определяме квоти, които трябва задължително да усвоим от техните производители (бел. ред. - в Канада), но не правим обратното. Самите разчети показват, че за Европа в следващите 6 -10 години това няма да е с положителен знак".

Вижте пълния разговор във видеото: