Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Румен Христов, РБ: Влезем ли в парламента, сформираме дясноцентристко мнозинство!

Коалиция с БСП и ДПС няма да правим, каза той пред Bulgaria ON AIR

15.02.2017 | 20:11 Редактор: Луиза Божинова
Румен Христов, РБ: Влезем ли в парламента, сформираме дясноцентристко мнозинство!

Ако Реформаторският блок (РБ) влезе в парламента, както и останалите десни партии, ние ще сформираме дясноцентристко мнозинство, което да продължи по утъпкания път на България - към Европейския съюз и НАТО.

Това каза Румен Христов от РБ в предаването "Денят ON AIR" и изрази надежда Реформаторите да бъдат гарант за проевропейската ориентация на страната ни в бъдеще.

"Коалиция с БСП и ДПС няма да правим", категоричен е Христов, който ще е водач на листата на РБ в Русе. "Нормално и логично е, когато искаш да спреш левицата, да направиш едно дясноцентристко правителство", допълни той.

По отношение на ДСБ, Христов каза, че нещата отиват към разделено явяване на изборите. А за "Да, България" той посочи, че това е нов политически субект, не може да каже как ще изглежда в бъдеще, но "там генезисът е малко ляв и по-скоро преобладават леви идеи и виждания."

"Амбицирани сме на тези избори да се явим максимално разширени с цел да привлечем повече от десния електорат", разкри Христов и добави, че водят преговори с други формации, но докато не ги финализират няма да коментира.

Христов заяви, че от РБ ще бъдат реалистични и в предизборната си кампания ще предлагат неща, които могат да бъдат изпълнени. Той съобщи, че програмата ще бъде обявена тази събота в БТА от 11 часа. Акцентът ще е борбата с корупцията по високите етажи на властта.

А по отношение на икономиката в страната, Христов каза, че имат идея да търсят начин за стимулиране на износа.

"България е малък пазар, има нужда от външни пазари", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Целия разговор вижте във видеото: