Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Психолог: Българският народ не търси водачите си

Нищо няма да се случи след електоралния сблъсък между "Обединение ДОСТ" и ДПС, коментира още проф. Людмил Георгиев в "Денят ON AIR"

09.02.2017 | 21:07 Редактор: Ирина Георгиева
Психолог: Българският народ не търси водачите си

Нищо няма да се случи след електоралния сблъсък между "Обединение ДОСТ" и ДПС. Това коментира психологът проф. Людмил Георгиев в предаването "Денят ON AIR".

Експертът прогнозира, че "Обединение ДОСТ" ще събере крупните 12 564 гласа и със сигурност ще спечелят гласовете на българските граждани в Турция.

"Това няма да е в резултат от спечелване на сърцата им, а от натиск на администрацията в държавата Турция", смята проф. Георгиев.

По думите му зад обединението между Касим Дал и Лютви Местан и преодоляването на нечовешката омраза стои външна намеса. Проф. Георгиев отбеляза в студиото на Bulgaria ON AIR, че чрез създаването на ДПС България е успяла да извърви по мирен начин прехода.

Проф. Георгиев коментира пред водещия Кузман Илиев и темата за българските общности в чужбина. Той запита дали някой работи с нашето представителство в Македония, Сърбия, Молдова. Според него демографският проблем може да се реши и по този начин - като се оземлят тези хора, като им се построят къщи и им се помогне.

"Няма пари за това, защото българският политически елит никога не е помислил за отговорността си към държавата, към националната сигурност и не е сформирал визия", посочи той.

"Българският народ в по-голямата си част не вярва на никой. Това е резултат от тези 27 години. 5 млн и половина българи живеят под прага на бедността и защо смятаме, че вярват на лъжите на политическия елит. 161 лева пенсия? Как се живее с тях цял месец? Лекарства, хляб, мляко?", запита още проф. Георгиев.

Според него българският народ е изключително търпелив, защото иначе трябва "да измете" политиците. Проблемът е, че народът не търси своите водачи, заяви още експертът.

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
antoaneta.ardashes
преди 7 години
Българският народ няма какво да търси,защото е умен и не иска да си удря напразно главата в стена,изградена от незнаещи със самочувствие. Сигнализирай за неуместен коментар