Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

От ПФ: Обединените патриоти са единни!

На предсрочния парламентарен вот може да бъдем и на втора позиция, прогнозира д-р Султанка Петрова

09.02.2017 | 20:13 Редактор: Ирина Георгиева
От ПФ: Обединените патриоти са единни!

Обединените патриоти са единни. Ние ще бъдем по-силни от ДПС, а дори може би ще бъдем и на втора позиция на предсрочния парламентарен вот. Това заяви д-р Султанка Петрова от ПФ в предаването "Денят ON AIR".

"Не бих приела в никакъв случай, хора, които 27 години са били в управлението и са имали възможност да направят нещо за България и за българския народ, да дават определения на Обединените патриоти. Точно тези хора доведоха България до дъното на бедността. Темата, за която съм работила и ще продължа да работя. Не можем да приемем, че бедността в България е дошла сега на сцената. Тя е един процес", подчерта д-р Петрова.

Тя коментира за Bulgaria ON AIR, че не е съгласна с голяма част от колегите си, които ги определят като популисти заради предложението им минималната пенсия да стане 300 лева. Според нея голяма част от важните социални теми се замитат и след изборите никой не говори за тях.

"Бедността е нещо, на което бяхме свидетели почти четвърт век и всички тези правителства, които бяха преди нас, си затваряха очите. Те манипулираха точно тези бедни хора, за да могат по някакъв начин по-лесно да си правят далаверите, да има корупция и сива икономика. Тази бедност, не само, че я виждаме навсякъде около нас, а благодарение на нея имаме изключително висока престъпност, защото нещата са свързани", посочи д-р Петкова.

"Не трябва да си затваряме очите, че имаме 900 000 души неграмотни, 40% от учащите са функционално неграмотни, 30 000 безработни, 400 000 - работещи бедни. Ето това, не може някой да излезе, да ме нарече популист, защото предлагам факти и решения", добави тя.

Според нея решението се крие в създаването на електронно правителство и чрез спирането на източването на социалната и здравната система. 

"Това може да бъде направено със създаване на електронна социално-здравна карта по моделите на всички европейски страни", заяви още д-р Петрова.