Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Анализатор: С избирането на Тръмп се срути либерализмът като идеология

Ролята на президента Радев е изключително важна, посочи Боян Чуков в "Денят ON AIR"

23.01.2017 | 19:30 Редактор: Тодор Петров
Анализатор: С избирането на Тръмп се срути либерализмът като идеология

Светът се намира в повратна точка и ще премине през турбулентен период. Така както се срути комунизмът и светът се преобърна, сега с избирането на Тръмп се срути либерализмът като идеология. България се нуждае от хора, които много добре анализират международната обстановка. Ролята на президента Радев е изключително важна. 

Това подчерта в предаването "Денят ON AIR" геополитическият анализатор Боян Чуков. Той добави, че за съжаление политическият ни елит не разбира, че живеем в други измерения.

По думите му голяма част от българския политически елит е продължение на проекта Хилари Клинтън.

Боян Чуков, който е сравнил встъпителните речи на президентите Доланд Тръмп и Румен Радев, отбеляза, че акцентите на двамата са почти едни и същи. "И преди казах, че ще дойде време, когато "патриотизъм" няма да е мръсна дума", посочи гостът на Bulgaria ON AIR и добави, че част от българските патриоти са се превърнали в клоуни, които обезценяват патриотизма.

Геополитическият анализатор каза още, че президентът Радев е атакуван от хора, които, ако са от политическа партия, имат проблем да преодолеят бариерата от 4%, за да влязат в парламента, а ако са от неправителствени организации са си сложили гръмко заглавие и получават финанси от чужбина.

"Зад Доналд Тръмп стоят мощни властови центрове, Пентагонът е зад него. Затова той започва да прави преоценка на външната си политика и да сесредоточава своята политика върху реиндустриализацията на САЩ", сподели още гостът в студиото на Кузман Илиев.

Той е на мнение, че противник номер едно на САЩ ще бъде Китай, след това ислямизмът и едва на трето място Тръмп ще обърне внимание на отношенията с Русия.