Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Антони Тренчев: Няма драма в РБ, продължаваме напред!

Нашият враг е лявата идея, каза депутатът пред Bulgaria ON AIR

12.01.2017 | 20:21 Редактор: Луиза Божинова
Антони Тренчев: Няма драма в РБ, продължаваме напред!

Няма драма в Реформаторския блок (РБ). Ние си имаме коалиционно споразумение, което продължава да съществува дори когато един от политическите субекти напусне. Ръководството на ДСБ предприе един такъв ход, но ние си продължаваме напред.

Това каза Антони Тренчев от РБ в предаването "Денят ON AIR". Той посочи, че ГЕРБ, като член на Европейската народна партия (ЕНП), са партия със сходни с техните възгледи, но те от време на време олевяват и е трудно да ги различат с БСП.

"Ние нямаме личностни или партийни предпочитания кой точно е нашият враг. Нашият враг е лявата идея", обяви Тренчев в студиото на Кузман Илиев. "БСП казват, че трябва да сме равни в нямането, да раздаваме едни пари наготово, да теглим кредити, краен ефект - вдигане на данъци. Ние казваме друго - плоският данък трябва да се запази, трябва да вървим към занижаване на ДДС и към частна инициатива."

Тренчев допълни, че вярва в разума на българския избирател и в това, че хората ще прозрат, че "всички неща, които левите изказват като тези, са невъзможни".

Що се отнася до предстоящите избори, Антони Тренчев заяви пред Bulgaria ON AIR, че предизборна коалиция с ГЕРБ не му се струва реалистична.

На въпрос какво го притеснява в бъдеще, депутатът отговори: "популизмът, патриотарската вълна, меркантилни формации с конкретни бизнес цели."

Целия разговор вижте във видеото: