Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Борислав Великов: Без подкрепа на ГЕРБ, РБ не мисли за реален мандат

В момента има известна нестабилност и някаква политическа криза. смята той

02.12.2016 | 20:28 Редактор: Ирина Георгиева
Борислав Великов: Без подкрепа на ГЕРБ, РБ не мисли за реален мандат

Ако няма подкрепа от ГЕРБ и от премиера в оставка Бойко Борисов, РБ не мисли за реален мандат и за опити за осъществяване на правителство. Не си правим илюзии без ГЕРБ. Това съобщи народният представител от ПГ на РБ Борислав Великов в предаването "Денят ON AIR".

"Едно правителство с шест месечен мандат, което да подготви промените в ИК, Антикорупционният закон и 3-4 важни неща да свърши. Да има времеви период примерно до лятото, но това не може да стане без съгласието, дори и мълчаливо на ГЕРБ, изразено в подписването на ново коалиционно споразумение. Мисля, че РБ дори и в малко намален състав, беше лоялен докрай", коментира Великов.

Министрите от РБ - Божидар Лукарски Меглена Кунева, Петър Москов, Николай Ненчев - бяха натоварени с тежки сектори, свършиха много работа по обем, а невинаги беше оценявана от обществото, смята Великов. 

По думите му в момента има известна нестабилност и някаква политическа криза. Запитан дали подкрепя идеята да се свика Велико Народно събрание, депутатът отговори така: "не непременно и не веднага".

Великов коментира в студиото на Bulgaria ON AIR и скандала в НС с парите за БАН и СУ: "Не може в бюджетната субсидия за Академията да не се предвиждат средства за най-елементарните условия на живот и действия - за нормална температура, вода, ток. Това е държавна институция. Нормално ли е служителите да си носят дърва за огрев."

18% от служителите са концентрирани в БАН, отчете той. По думите му те произвеждат над 60% от брутния научен продукт за страната. Според него всички трябва да се грижат за науката в България.