Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Функции и цели на Дружеството за ООН в България

Разговор по темата с младежките делегати Ива Цолова и Александра Мирчева в ефира на Bulgaria ON AIR

25.10.2016 | 19:48 Редактор: Тодор Петров
Функции и цели на Дружеството за ООН в България

Основните функции на ООН са да защитава правата на човека и да се бори за мира по света. С избирането на Гутериш, думите му бяха, че престоят реформи в ООН. Независимо кой е генерален секретар хората ще продължават да се борят за основните си цели. 

Това каза в предаването "Денят ON AIR" Ива Цолова от Дружеството за ООН в България. Тя добави, че на младежките делегати им предстоят две посещения в главния офис на ООН в Ню Йорк, където ще изнесат реч и ще представят нещата, за които се борят.

Младежкият делегат Александра Мирчева посочи, че позитивната тенденция около кандидатурите на България за генерален секретар е, че все повече се е заговорило за ООН. 

"ООН е уникална по рода си организация и обединява 193 държави с изключително различен профил. Дружеството за ООН в България е най-старата неправителствана организация у нас. Борисм се за достигане до глобалните политики, които се случват далеч от нас, но ни засягат", каза още гостът на Bulgaria ON AIR.

Ива Цолова и Александра Мирчева отказаха да коментират решението на правителството да замени Ирина Бокова с Кристалина Георгиева в борбата за ген. секретар на ООН.

"Позицията на България я изразяват институциите. Ние имаме функцията да поставяме на преден план предизвикателствата пред младите хора в България", коментира Александра Мирчева.