Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Нинова за Bulgaria ON AIR: След вота на недоверие се готвим за властта!

Тръгваме за победа на изборите, ген. Радев е почтен и отдаден на родината, посочи председателят на БСП

06.10.2016 | 21:01 Редактор: Тодор Петров
Нинова за Bulgaria ON AIR: След вота на недоверие се готвим за властта!

"Отдавна говорим за предсрочни избори. Чисто експертно и секторно сме си дали срок до края на година да имаме ясна и алтернативна визия за това как България да бъде управлявана", каза председателят на БСП Корнелия Нинова в интервю за Bulgaria ON AIR.

Тя е категорична, че държавата има нужда от промяна, а БСП притежава потенциала да поеме властта. Корнелия Нинова е убедена, че ще има вот на недоверие към правителството. 

"Дали за външна или цялостна политика, ще има вот на недоверие. Натрупаха се толкова проблеми във всички сфери, че където и да погледнем има проблем. Бойко Борисов носи отговорност за провала в битката за ООН. Да подава веднага оставката на правителството", настоя лидерът на социалистите.

Корнелия Нинова добави, че Ирина Бокова е могла да победи, ако не е била издигната кандидатурата на Кристалина Георгиева. "Борисов умишелно провали българската кандидатура и продаде българския интерес", отсече тя.

Лидерът на БСП поясни, че Красимир Каракачанов и патриотите са отказали разговори за вота на недоверие и предположи, че "ще се пазарят за втория тур на президентските избори". АБВ също са отказали среща, защото настояват да бъдат изяснени партийните отношения с БСП. От думите й стана ясно още, че от ДПС са  предложили вотът на недоверие да бъде за цялостна политика.

Корнелия Нинова призна, че очаква оставката й да бъде поискана при загуба на президентските избори, но подчерта, че в партията дори не си помислят за такъв развой.

"Не искам да говорим за загуба, искаме победа и промяна в държавата. Тръгваме със самочувствие за победа. Очакваме смислени дебати с аргументи, а не нападки и черна война. Президентската институция при Росен Плевнелиев беше сведена до дъното", коментира Нинова и добави, че е предимство за кандидата на БСП, че не е политик. 

"Ген. Радев е чист, почтен, морален и отдаден на родината си човек", категорична бе тя.  По думите й, кандидатурите на Татяна Дончева, Ивайло Калфин и Пламен Орешарски ще разпилеят част от гласовете.

"Дончева казва, че няма ляво и дясно, но има. Калфин беше участник в дясно правителство и проведе пенсионна реформа, за която е много спорно дали е лява. Орешарски по съществото си е десен човек. Не сме водили разговори дали ще ни подкрепи на втори тур", каза още Корнелия Нинова пред Мария Папазова.

Лидерът на БСП не отчита като грешка отделното явяване на избори с АБВ и добави, че в БСП не приемат играта на два полюса. "С нас коалиция за президентски избори, а с реформаторите и ГЕРБ за местни", даде пример Нинова.

Вижте цялото интервю с лидера на БСП във видеото: