Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Готви се протест срещу нелегалните мигранти

Пастор Иводор Ковачев, Николай Йовев и Благовест Асенов коментират интеграцията на бежанците пред Bulgaria ON AIR

30.09.2016 | 20:06 Редактор: Луиза Божинова
Готви се протест срещу нелегалните мигранти

"Национална съпротива" се вдига на протест срещу нелегалните мигранти. На 7 октомври от 20:00 ч. шествието ще тръгне от площад "Св. Неделя", ще мине през бул. "Мария Луиза" и ще спре на Лъвов мост.

"Целта ни е да изгоним мигрантите. И не само от улицата. Искаме лагерите за мигранти да бъдат извън територията на България. Турция е добро решение. Все пак са с еднаква религия и по-добре ще се приобщят към турската култура, отколкото към българската", коментира Николай Йовев от "Национална съпротива" в предаването "Денят ON AIR".

"Ние сме единствената група хора, която защитава българския интерес и единствената, която е потискана от властта", посочи Благовест Асенов от движението в ефир. "Ние протестираме и подканвахме обществото да вземем мерки от началото на кризата. В България идват млади момчета, които са повечето с военна подготовка и познания във военното дело. Въпреки че ги възприемаме като бежанци, тези хора нас ни възприемат като врагове", настоя той.

"Те ни гледат така, но не всички. Има хора, които чакат да бъдат посрещнати с малко повече от това, което имат. Много от тях бягат разочаровани от тяхната религия. Те са се сблъскали с жестокостта на исляма от мястото, от което идват", заяви пастор Иводор Ковачев пред Bulgaria ON AIR. Според него много лесно можем да забраним, но това, което българското законодателство трябва да направи, е да даде на нашата християнска общност да достигне тези хора.

"Към края на 90-те в България десетки ислямистки организации от Саудитска Арабия започнаха да оперират, да изграждат нови джамии. В Рудозем нямаха голям успех, но по селата Чепинци и Елховец си спомням, че даваха по 80 долара на жена, която се облече в бурка. Даваха за брада по 120 долара. Тези в момента, които се опитват да ни втълпят, че това е традиционно за български мюсюлманин - не е вярно", заключи Благовест Асенов.

Целия разговор вижте във видеото: