Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

АБВ към БСП: Искате подкрепа за вота на недоверие, поканете ни официално

Не желаем да се търси контакт с нас през задния вход, каза Мариана Тодорова от АБВ пред Bulgaria ON AIR

29.09.2016 | 19:19 Редактор: Тодор Петров
АБВ към БСП: Искате подкрепа за вота на недоверие, поканете ни официално

Напреженето се поражда от това, че няма официална позиция от БСП за АБВ. Темата за вота на недоверие е достатъчно сериозна.  Те инициират този вот и е нормално, ако желаят подкрепата ни, да се обърнат официално към нас. Не желаем да се търси контакт с нас през задния вход.

Това коментира в Денят ON AIR депутатът от АБВ Мариана Тодорова, която подчерта, че предишните преговори между двете партии са завършили с неочакван край за АБВ. 

По думите й, доверието е силно подкопано и АБВ настоява за коректни отношения, за да бъде то заздравено. "Показват се като неблагонадеждни партньори. Трябва да се направи анализ дали има съвместимост между идеите ни", добави народният представител.

Гостът на Bulgaria ON AIR коментира още, че смяната на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева в битката за ген. секретар на ООН е "разигран сюжет, за да се туршира напрежението сред обществото". 

"Ивайло Калфин е най-подготвен за поста. Един от най-влиятелните български евродепутати. Той няма да се учи как да бъде президент, а е готов да поеме тези функции", каза Тодорова, коментирайки кандидатурата на АБВ за предстоящите президентски избори.

Целия разговор вижте във видеото: