Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Ген. Атанас Атанас: Борисов контролира цялата власт в страната

Цецка Цачева ще бъде кандидатът на ГЕРБ, посочи той в Денят ON AIR

28.09.2016 | 20:36
Ген. Атанас Атанас: Борисов контролира цялата власт в страната

"Президентските избори не са важни за това кой ще бъде избран за президент , а са важни за това да се укрепи абсолютната власт на Борисов. Той контролира цялата власт в държавата. Следващият президент трябва да е такъв човек, който винаги да казва "ДА" на Борисов. Трябва да се спре със спекулациите, защото кандидатът на ГЕРБ за президент на изборите ще бъде Цецка Цачева, има достатъчно публична информация", сподели в Денят ON AIR генерал Атанас Атанасов. 

По думите му всички събития, които се случват последните няколко месеца имат отражение върху вътрешно политическия живот в страната и директно са свързани с предстоящите избори. 

"Всичко това се прави с цел да бъдат насочени определени позитивни новини към целеви групи, които са необходими на Борисов да спечели изборите. Този ход Бокова- Георгиева е точно на тази плоскост", категоричен е гостът.

Генералът уточни, че изборът на Борисов е именно човекът, който му е безкрайно лоялен. 

Според Атанасов избирателите трябва да търсят човек, който да е контрапункт на властта и допълни, че от всички заявили участие в изборите, само Трайчо Трайков има това качество, защото е казвал "НЕ" на Борисов.

Относно АЕЦ "Белене" ген. Атанасов посочи, че е твърде нахално да се гласува закон, когато става въпрос за задължение на страната и нито един от депутатите да не са прочели арбитражното решение.

Във връзка с националната сигурност на страната гостът посочи, че секторът е много лабилен и че вината е на министър- председателя.

"Г-жа Бъчварова изпълнява в МВР тази функция, която Цецка Цачева ще изпълнява ако стане президент. Това са безкрайно верни хора на Борисов, които са готови на всичко, за да изпълнят неговата воля", смята ген. Атанасов.

По думите му се всява страх в българското общество, че всеки момент можем да бъдем залети с неограничен бежански поток, но това не е вярно.

"Сирийците са по- малко на база миналата година, другите влезли са икономически мигранти, които си плащат, за да влязат. Плащат на каналджиите, а те имат покровителството в службите", заключи е гостът.