Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Жельо Бойчев: Няма вариант ген. Радев да не достигне до балотаж

Кандидатурата на Пламен Орешарски ще разочарова БСП, коментира депутатът пред Bulgaria ON AIR

26.09.2016 | 19:55 Редактор: Тодор Петров
Жельо Бойчев: Няма вариант ген. Радев да не достигне до балотаж

Няма вариант ген. Румен Радев да не достигне до балотаж, въпреки че това е целта на ГЕРБ и десницата. Очаква ни ожесточена кампания. Залозите са много големи и виждам, че ще се прави всичко възможно БСП да не спечели изборите. 

Това заяви в предаването "Денят" по Bulgaria ON AIR депутатът от БСП Жельо Бойчев. Той подчерта, че очаква "много остра и негативна кампания" срещу ген. Радев, но според него тя няма да успее.

"Очаквам и рояк от кандидати, които да разсейват вота. Разделителната линия е от една страна БСП и от друга ГЕРБ заедно с много кандидати, които ще ги обслужват. Ако всички кандидати обясняват, че са нещо по-различно от ГЕРБ, те трябва да подкрепят ген. Радев на балотажа", посочи социалистът в студиото на Владимир Сиркаров.

Жельо Бойчев каза още, че кандидатурата на Пламен Орешарски за президент ще бъде "доста разочавароваща за БСП и симпатизантите му". 

"Лично аз съм изненадан, не е водил разговори с нас", поясни депутатът от БСП. 

Жельо Бойчев коментира и кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Той е категоричен, че срещу кандидатa ни през цялото време се води негативна кампания, а част от нея идва от българска страна. 

"Ирина Бокова има устойчиво представяне, продължава да бъде начело сред жените. Да сменим кандидата е крайно несериозно и означава, че обслужваме чужди интереси. Трябва да направим всичко възможно тя да получи максимална подкрепа", обясни гостът на телевизията.

Той призова за много остра реакция от страна на официалните институции у нас след разрушаването на паметната плоча на връх Каймакчалан от македонския журналист Миленко Неделковски.

"Никой не трябва да се допуска да поругава паметта на загинали български войници и достойнството на България", категоричен бе Бойчев.