Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Десислава Атанасова: Кандидатурата на Орешарски е смешна!

Когато ГЕРБ обяви кандидата си, всички позиции ще се наредят, каза тя в Денят ON AIR

26.09.2016 | 20:20
Десислава Атанасова: Кандидатурата на Орешарски е смешна!

[related_articles]

"Когато прочетох, че Орешарски ще се кандидатира за президент, ми изглеждаше като шега и не разбрах наистина ли е сериозно. По-късно видях в профила му в социалните мрежи, че наистина се е регистрирал в ЦИК. Намирам го за доста смешно", каза в Денят ON AIR народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова. 

По думите й неговата кандидатура не би помогнала на ГЕРБ, тъй като не е ясно чия кандидатура ще бъде той и чия е бил преди, когато беше министър-председател.

"Не твърдя, че той е издигнат от ДПС. От партията казаха, че техният лидер ще се кандидатира, ако не се кандидатира този на ГЕРБ, тоест ако е всеки друг. Всеки изчаква и явно кандидатът на ГЕРБ ще е този, който ще нареди позициите на всички политически партии", посочи Атанасова и допълни, че от ГЕРБ отдавна са решили кой ще е кандидатът и скоро това ще стане ясно на аудиторията. 

Относно резултатите от петото гласуване за ген. секретар на ООН и представянето на Ирина Бокова народният представител коментира: "Това не са окончателни резултати, а предварителни. Всички очаквахме добре представяне на г-жа Бокова. Премиерът и Министерски съвет застанаха зад нейната кандидатура. За мен е по-добре тя да остане до края на битката".

В студиото на Владимир Сиркаров Атанасова сподели и мнението си за Фонда за лечение на деца, споделяйки притеснението си. Тя припомни, че когатое била министър на здравеопазването са се отделяли милиони левове българските деца да се лекуват в чужбина на високо ниво.

Според нея е жалко, че експерти напускат съвета към Фонда за лечение на деца.

"За да се успокои ситуацията и да започне да функционира всичко отново нормално, трябва да има диалог с обществения съвет, с хората, които досега са били част от него", заяви още Атанасова.

Тя посочи, че няма нужда от ескалация на напрежението, защото това няма да бъде в полза на никого.

"Щом напускат много хора, трябва да се направи проверка", заключи народният представител.