Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Контрера за стореното от Неделковски: Провокация от страна на властта в Скопие!

Това е акт на върхов цинизъм, заяви общинският съветник от ВМРО пред Bulgaria ON AIR

23.09.2016 | 19:41 Редактор: Луиза Божинова
Контрера за стореното от Неделковски: Провокация от страна на властта в Скопие!

Това нито е първата, нито е последната провокация от страна на властта в Скопие. Тази провокация няма как да не възбуди възмущение у всеки един разумен човек, независимо какви са неговите политически убеждения. Защото това е акт на върхов цинизъм.

Така общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера коментира в предаването "Денят ON AIR" стореното от македонския журналист Миленко Неделковски, който унищожи с чук паметната плоча, разположена на връх Каймакчалан по случай 100-годишнината от боевете през Първата световна война.

"Въпросното лице е един от присъдружниците към антуража на сегашния премиер Груевски", настоя Контрера в телефонна връзка. "Самият Неделковски много е критикуван в Македония заради своите проправителствени позиции. Този негов акт няма как да се случи без благословията и одобрението на тази клика, която повече от едно десетилетие насажда омраза към България и се опитва да подмени не само дневния ред, но и историята", каза още общинският съветник от ВМРО.

Според Контрера реакцията на външното министерство трябва да бъде много твърда.

"На Македония много твърдо трябва да бъде заявено, че тази провокация и тези, които бяха преди това, ги отдалечава на светлинни години от нормалния, цивилизован свят", заяви Карлос Контрера.

Вижте във видеото целия разговор: