Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Искрен Веселинов: Трябва да имаме армия на границата

Без колебание трябва да използваме сила, защото пазим нашата бразда, посочи депутатът от ПФ в Денят ON AIR

21.09.2016 | 20:04 Редактор: Ирина Георгиева
Искрен Веселинов: Трябва да имаме армия на границата

Трябва да имаме армия на границата и без колебание трябва да използваме сила, защото пазим нашата бразда. Това коментира народният представител от ПГ на ПФ Искрен Веселинов в Денят ON AIR.

"Трябва дори да направим необходимите демонстрации на сила, за да не се стига до използването й. Още с откриването на тази сесия на НС, ПФ имаше декларация в тази посока. Искаме повече армия на границата", уточни Веселинов.

Според него в момента се намираме в извънредно положение, тъй като има неспираща инвазия на бежанци, които не срещат адекватен европейски отговор.

Мигрантите не идват тук, за да станат европейци, а защото смятат, че европейските страни са длъжни да им създадат стандарт, смята Веселинов. По думите му те не спазват нормите на светската държава и на християнската цивилизация.

Европа трябва да вземе тези мерки, които ще свършват работа, подчерта Веселинов. 

"Мерките, които ще свършат работа са максимално ограничаване на потока на мигрантите. Изграждане на тези защитни съоръжения по границите. Центровете могат да бъдат място от затворен тип, където кандидатите за убежище се пресяват от тези, които нямат право на такова. Тези, които нямат право на убежище да се репатрират от страната, от която са дошли. Не виждам смисъл да се строи гето до гето, съответно да променяме етническия и религиозния баланс в страната", посочи депутатът.

Имаме нужда от разговор за единна европейска политика по ограничаване, по възпиране на този процес, посочи Веселинов и добави, че този разговор куца. По думите му - да, България ще получи 160 милиона евро от Европейския съюз за справяне с бежанската криза, "но ние искаме обща европейска политика, затваряне на европейските граници, съхраняване на европейската същност на този континент - нещо, което е под заплаха."

По повод плащането за АЕЦ "Белене", Веселинов коментира, че страната ни няма голям спектър от възможности, след като има арбитражно решение, което задължава НЕК да плати едни сериозни суми.

"На второ място трябва да знаем, че НЕК е некапитализиран, благодарение на поредица от лошо управленски решения - тарифните дефицити, както и безумните проекти, в които вкарахме НЕК. Най-нормално е държавата да подкрепи финансово тази структуроопределяща държавна фирма, която обезпечава стабилността на енергетиката", добави той.

Министерство на финансите предложи вариантът с държавната помощ, който има за минус едно изчакване - становище на ЕК, уточни още Веселинов.

 


1
1 rate up comment rate down comment 0
Emil_Angelov
преди 7 години
...Г-н Веселинов, България, географско понятие ли е , или държава, щом границите са ни като пътно кръстовище без пътни знаци? Мъчно ми е за тия, които гласуват, за всички Вас, които се играете на "политика". Но така е тук , в Абсурдистан.БГ Сигнализирай за неуместен коментар